Vikten av att handla hållbart

De flesta människor shoppar kläder i någon utsträckning, oavsett om det sker när din sista tröja faller isär eller om du är först med det senaste modet. Att tänka på klädernas resa innan de når garderoben är däremot inte lika vanligt. Lyckligtvis kan en miljöbov bli en miljövän.

Miljöboven i garderoben

Faktum är att din tröja har haft en lång resa innan den hamnade hos dig. Producerade material förvandlas till tyger och plagg som sedan transporteras, ofta över hela världen. Just transporten är en stor del i produktionens miljöpåverkan, där kläder ofta färdas långt innan de når sin destination till exempel från Vitryssland till Sverige. Modeindustrin är en stor miljöbov som vi bör, och lyckligtvis kan, arrestera.

Handla vänligt

Att välja hållbara transporter kan göra stor skillnad när du vill vara miljövänlig. Exempelvis kan du handla från företag som producerar lokalt eller i närliggande länder för en kortare transportsträcka. Att välja kläder som är av god kvalitet och med bra passform för just dig är också en stor hjälp för klimatet genom att minska överkonsumtionen. Du kan vara klimatsmart utan att kompromissa med stil och bekvämlighet. Vill du göra världen en tjänst genom att shoppa dig till både en hållbar garderob och en hållbar planet, ta dig vidare här!

Arkiv

Kategorier