Så får du koll på vad som händer i Belarus

Belarus är ett spännande land i Östeuropa som ofta varit på tapeten på sistone. Landet anses vara det minst demokratiska landet i Europa och många medborgare har gått ut i våldsamma protester i huvudstaden Minsk mot det korrupta styret. Belarus ligger geografiskt nära Sverige, ändå är det få som är insatta i landet och vad som pågår där.

Böcker om Belarus

När över 200 000 belarusier protesterade mot regimen och framför allt landets president Aleksandr Lukasjenko fick omvärlden upp ögonen för Belarus. Det är förvånansvärt få som känner till landets historia, statsskick och politiska utveckling. Med bra böcker om samhälle politik kan du som är intresserad snabbt skaffa dig en bättre förståelse för andra länders kultur och politik. Klicka dig vidare här för att hitta bra böcker med mer information i ämnet.

Vad händer i Belarus?

För att förstå den pågående politiska situationen i Belarus är det viktigt att förstå landets historia. Därför är det en god idé att läsa böcker om landet. Det är ett komplext land som tillhörde Sovjetunionen fram till 1991. Sedan självständigheten har strejker och politisk oro präglat landet. Medborgarnas rättigheter har gradvis inskränkts och valfusk förekommer. Detta ‘r en kortfattad bakgrund till vad som nu pågår i landet

Arkiv

Kategorier