Populära sporter i Belarus

Så klart finns det sporter som är mer populära än andra i Belarus. Likaväl som i andra delar av världen.  Oavsett om du är amatör eller professionell inom någon sport så kan du hitta något som passar dig när du besöker landet.

Vintersporter

Klart att hockey är något som många förknippar med Vitryssland eller Belarus som vi oftast benämner detta land numer. Från Augusti till april så pågår hockeysäsongen i landet och i Minks så finns det många tillfällen att kunna åka skridskor och spela hockey. Minsk Arena som tar 15 000 åskådare är en plats där det kämpats i många matcher. Förutom hockey så är skidåkning både på längden och utför något som intresserar. Kring området Minsk så hittar vi tre orter där skidåkning är stort. Sillichi, Logisk och Raubichi har alla tre fina anläggningar för skidåkning.

Sommarsporter

Bollsporter som tennis, fotboll och handboll är relativt stora sporter i Belarus. Det finns en del elitspelare som ligger i topp i världstennisen. Viktoria Azarenko är en av de som legat i topp och bland annat vunnit Australiska öppna. Fotboll är som likt andra delar i världen en stor sport. Förutom att titta på fotbollsmatcher på arenor runt om i landet så kan man spela själv på olika fotbollsplatser i bland annat Minsk. Även handboll är något som det spelas i Belarus och om man har ett intresse för detta så kan man kolla in när det vitryska handbollslandslaget för damer tränar.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier