Att åka till Minsk i Vitryssland

Minsk i Vitryssland är en spännande stad. Staden har en uråldrig historia och den finns nämnd första gången i Nestorskrönikan i samband med att staden brändes ner 1067. Under andra världskriget erövrades Minsk av Tyskland och återgick i Sovjets ägo 1944, då var staden rejält förstörd av bombningar. Minsk har raserats och byggs upp många gånger under tidens lopp. Idag har staden nästan två miljoner invånare.

Resa till Minsk

Det går inget direktflyg från Sverige till Minsk utan du får räkna med minst ett byte. Flygresan tar fyra till fem timmar men du kan behöva vänta ganska länge där du mellanlandar. Resor till Minsk är inte dyra och för att hitta det allra bästa priset kan du göra en sökning online. Avionero.se jämför priser mellan massor av olika bolag och gör det smidigt att hitta resan som passar dig bäst.

Turista i Minsk

Minsk är lämpligast att besöka på sommaren då det kan bli väldigt kallt på vintern. På sommaren finns det massor av mysiga utecaféer att insupa stadens atmosfär från. På Belarusian State Circus kan du ta med dig familjen och se en fantastisk cirkushow. På Republikens Palats anordnas balettföreställningar och opera. I Gorkijparken ligger ett roligt tivoli där du från pariserhjulet har utsikt över hela staden.

Arkiv

Kategorier