Anordna ett fantastiskt kalas

Att anordna ett kalas för ditt barn kan vara både roligt och jobbigt. Jobbigt blir det särskilt om du inte har koll på vad du ska göra eller varför. Genom att läsa vidare här får du koll på grunderna och har kommit en bra bit på vägen.

Ha koll på inbjudningarna

Hur många och vilka ska du bjuda, alla eller ett urval? En bra tumregel är att ju äldre barnet blir desto mer selektiv kan du vara. Har du barn i förskoleåldern är det rimligt att bjuda alla barn. Om inte annat vet du ännu inte vilka som kommer bli ditt barns vänner för livet.

Att ha ett temakalas är en bra start för en lyckad tillställning, även om barnen kanske inte vill ha ett vitryskt tema. Ta en titt online för att hitta inspiration och snabbt kunna beställa hem olika typer av dekorationer och liknande till kalaset.

Planera aktiviteter

Det är ofta dumt att minutplanera kalaset. Fungerar den fria leken bra så låt barnen köra på. Men ha gärna några lekar i bakfickan som du kan arrangera om det stagnerar eller blir för stökigt. Klassiker som dansstopp och hela havet stormar fungerar alltid. Att avsluta kalaset med antingen en fiskdamm eller en skattjakt är också bra för att markera att det är slut.

Arkiv

Kategorier